Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Photographs and Postcards during the period of lynching in America - Explicit Content

Σαν ενδιάμεσα στάδια στη μελέτη της τεχνικής της φωτογραφίας θεώρησα ενδιαφέρον να παραθέτω ανα διαστήματα διάφορες μορφές της, είτε αυτές έχουν ευχάριστο είτε δυσάρεστο αποτέλεσμα στην αισθητική και την ψυχολογία των θεατών.
Το ακόλουθο portfolio αποτελείται από το 25ετες έργο του συλλέκτη James Allen,ο οποίος κατάφερε να μαζέψει ένα σημαντικό αριθμό φωτογραφιών - ντοκουμέντων που απεικονίζει την κατάσταση την οποία αναγκάστηκαν να υποστούν οι Αφρο-αμερικανοι νέγροι στην Αμερική το διάστημα από τα τέλη του 18ου αιώνα εως και την δεκαετία του 1960.
Οι εν λόγω φωτογραφίες αποτελούν μια σοκαριστικη, πολλοί θα έλεγαν ωμή, παρουσίαση των γεγονότων εκείνης της περιόδου.
Θα πρέπει να προειδοποιήσω εκ των προτέρων οτι πρόκειται για σκηνές με ιδιαίτερα σκληρό περιεχόμενο, που όμως αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο τη βαναυσότητα της εποχής εκείνης.
 Το έναυσμα για αυτή την αναζήτηση δόθηκε απο την Κα. Κωνσταντίνα Μαργαλιά, η οποία και διδάσκει Ιστορία Φωτογραφίας στην Ακαδημία δημιουργικής φωτογραφίας της Leica στην Ελλαδα.
Στο site που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε τις φωτογραφίες είτε σε μορφή ταινίας ή σε μορφή εικόνων.


Lynching Period in the U.S.A


2 σχόλια:

  1. Άλεξ πολύ ενδιαφέρον αλλά και σοκαριστικό συγχρόνως....!! Great job γενικότερα, απολαμβάνω το blog σου!!! Φιλάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι πραγματικά σοκαριστικό, επειδή όμως η εικόνα αφηγείται πολλά περισσότερα από ένα απλό άρθρο, μπορούμε έτσι ευκολότερα να φανταστούμε το μέγεθος της συγκεκριμένης τραγωδίας.
    Υπόσχομαι επόμενες δημοσιεύσεις να έχουν πιο χαρούμενο πνεύμα όμως για να μην μου πέσετε σε καμιά κατάθλιψη μέρες που είναι..(μην με ρωτήσεις για τις μέρες..θα σε πληγώσω αμα απαντήσω ειλικρινά).

    ΑπάντησηΔιαγραφή